GEZİ ŞİMDİ BURSA’DA ! NAİF VE YÜREKLİ İNSANLARIN İSYANI !

gezi 2

Gezi yeşil kapitalizmin talancılığına karşı bir dur deyişdi.Sen benim hayatıma karışamazsın isyanıydı.Ağacı sevmek ve korumakla başlayan bu başkaldırı despotik zihniyeti epeyce ürküttü.Gezi eylemcileri hayatlarnda belki de ilk kez özgürlüğü hissettiler .Orada farklılıklar aynı potada erimedi ; aksine her farklılık kendini özgürce ifade etti.Homojen faşizan anlayışın aksine heterojen bir platform kuruldu.Ve orada insanlar modern zamanların Paris Komünü’nü yaşadılar.Dayanışma .paylaşım ,kardeşlik yaşanmuşlıkları onlardan bihaber olanlara ders gibiydi.Ve oradaki mizahı hayatları boyunca üretemeyecek olanlar bu naif , kırılgan eylemi bile faşizan üslüplarla bastırmaya çalıştılar.Şimdi gezi o güzel insanların yüreğinde bir ışıltı olarak yaşıyor.Bu bir nostalji değil yaşayan ve süregen olan bir ruh hali ve isyan türküsü olarak hep var olacak.Nice Gezilere

GEZİ DİRENİŞİ orada
1. YILDÖNÜMÜNDE
“BU DAHA BAŞLANGIÇ/DİRENİŞ SERGİSİ”YLE
BURSA’YA TAŞINIYOR!

Bir ağacı sevmekle başlayan Gezi Direnişi, 1. yılında sanatsal bir eylemle Bursa’ya taşınıyor! Gezi Direnişi’nin simgelerinden biri haline gelen “Gitarcı ve Toma” fotoğrafına imza atan Kemal Aslan’ın fotoğrafları, Attila Durak’ın küratörlüğü, Ayşegül Özmen’in tasarımlarıyla “Bu Daha Başlangıç”/Direniş Sergisi”nde buluşuyor. Direnişin kalbinden çektiği her bir kare fotoğrafla sanat gerillası gibi çalışan Kemal Aslan objektifi ve tanıklığıyla tüm süreçleri yarınlara belge olarak aktarıyor. Gezide kaybettiğimiz tüm insanların anısı ve Gezi Direnişi’ne bir saygı duruşu olarak tanımlanan, farklı ses, görüntü, grafiti, görsel yerleştirmelerle desteklenen sergi, 30 Mayıs 2014, Cuma günü saat 19:30’da, Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde!

gezi 3

31 Mayıs’ta başlayan ve geri dönülemez etkileri ile tüm Türkiye’yi saran Gezi Direnişi’nin her yaştan, her dilden, her renkten insanın kendisini ifade etme, hesap sorma, hayallerine sahip çıkma paydasında buluştuğu direniş, bu farklılığı ile şimdiye taşınıyor.

“Bu Daha Başlangıç/Direniş Sergisi”, Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde, kültürel ve toplumsal değişikliklere ön ayak olmada sanatın gücüne odaklanma noktasından hareketle; Barış, Kardeşlik, Adalet, Sevgi, Saygı, Dayanışma, Eşitlik, Özgürlük, Yaşam Hakkı ve Onuru için hayatını kaybedenler anısına düzenleniyor ve aynı zamanda bu direnişe bir saygı duruşu olarak tanımlanıyor.

Ziyaretçileri, izlemenin ötesinde, üretken bir katılımcıya dönüştüren sergide kullanılan bütün materyaller (fotoğraflar, videolar, animasyonlar ve sesler) özel bir web uygulaması ile dijital platforma taşınarak, serginin daha geniş kitlelere ulaşımına olanak sağlıyor.

Kolektif bir yaratıcılığa sahip olan “Bu Daha Başlangıç/Direniş Sergisi”, Gezi’nin nasıl devam edeceğine dair meseleye de odaklanıyor. “Kapitalizm, gölgesini satamadığı ağacı keser” diyen Gezi ruhuna, “Sinirlenince çok güzel oluyorsun Türkiye’m “diyen Gezi zekâsına ve “Yeter artik ya polis çağıracağım” diyen Gezi mizahına atıfta bulunan sergi, direnişe devam edenlere referansını, “Bu Daha Başlangıç/Direniş Sergisi”nden alan yaratıcı bir yeni yol öneriyor.

Kemal Aslan’ın objektifi ve tanıklığıyla tüm süreçleri ölümsüzleştirdiği, Attila Durak’ın küratörlüğü, Ayşegül Özmen’in tasarımlarıyla, milyonların sahip çıktığı Gezi Direnişi’ni konu alan “Bu Daha Başlangıç/Direniş Sergisi”; 30 Mayıs – 30 Temmuz tarihleri arasında Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi’nde ziyaret edilebilir.

Bilgi için: www.resistart.org
www.twitter.com/resist_art
instagram.com/resistart

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir