Ekmeğin Yeni Adresi: Antik Fırın

Son zamanlarda sıkça duyduğumuz 'Ekşi Mayalı Ekmek ' artık İzmir 'de Antik Fırın da. 

* “Ekşi Mayalı Ekmek”, ekşi maya, atalık buğdayların değirmen unu, kaya tuzu ve içme suyu yoğrularak, 16 saat soğuk fermantasyondan sonra taş tabanlı fırında pişirilerek yapılır. Ekmeğin en eski en özgün biçimidir. Gerçekten de doğa ile uyum içinde hazırlanmıştır. Tamamen doğaldır. 
* Geleneksel ekmek yemek isteyene mükemmel bir seçenektir.
* “Ekşi Maya” un ve su ile elde edilen tamamen doğal bir ortamda mantarların oluşmasıyla gerçekleşen doğal bir mayadır. 
* Ekşi maya su ve un ile beslenerek hiç bitmez sonsuza dek yaşayabilir. 
* Küf gelişimini engelleyen asetik asit ekşi mayanın kendisinde doğal olarak bulunur. Yani ekşi maya doğal olarak kendini korur. 
* Ekşi maya yıllandıkça lezzetlenir. Ekmeğin dayanıklılığı artar.
* Ekşi maya gluteni fermente eder hazmı kolaylaştırır. Bu gluten içermez anlamına gelmez ama glutenin vücudumuz en zararsız haliyle karşılaşır.
* 16 saatlik soğuk fermantasyon süreci ekmeğin lezzetini arttırır ve bağırsaktaki yararlı bakterileri arttırır,  “probiyotik etkisi ile bağırsak problemlerini gidermeye ve doğal işleyişine yardımcı olur. Sağlıklı bağırsak=Mutlu sağlıklı vücut. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
* Ekşi mayalı ekmek, B1, B6, B12 ve E vitaminlerinin ve Selenyum, Magnezyum, Manganez, Fosfor, çinko,potasyum minerallerinin eksikliklerinin giderilmesine yardımcı olur. 
* Glisemik endeksi düşüktür.  Kan şekerini hızla yükseltmez. İnsülin direncinin giderilmesine de yardımcı olur.
* Az tüketip, uzun süre tok tutarak zayıflamaya yardımcı olur.  
* Sonuç olarak iki günlük bir emek ve süreçten sonra bu ekmekler pişmiş hale geliyor.

@antikfirin_izmir de lezzetli ekmeklerle farklı bir kahvaltı deneyimi ve öğlenleri ekşimayalı pizzalarıyla sizleri bekliyor olacak. Ayrıca evde temel düzeyde ekşi mayalı ekmek yapımı için gerekli tüm ekipmanın satışını da yapılıyor olacak.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir