ANNE OYUNU TİYATRO.İN’de

Florian Zeller'in Anne oyunu tiyatro.iN'de


Sahnelerin aranan psikolojik gerilimi karşınızda! Kültür İstanbul 'Anne'yi izledi ve sizler için yorumladı..


Fransız yazar Floran Zeller’ın yazdığı ve üçlemeden oluşan “Baba”, “Oğul” ve “Anne” drama serisinin bizce psikolojik gerilimi en yüksek olan oyunu 'Anne' Tiyatro İn tarafından sahnelenmekte. Üçlemeden beyaz perdeye uyarlanan 'Baba' ile Oscar kazanan yazarın bir diğer oyunu 'Anne' ise tam bir oyunculuk şöleni sunuyor.
Oyunu sahneye koyan Tiyatro İn ve Moda Sahne'nin kendi cümleleri ile tanımlamak gerekirse; Oyun, birbirini tekrar eden sahnelerle bir ‘anne’nin modern eril aile yapılanmasında kayboluşunu, hayatının elinden kayıp gidişini ve bunu fark etmenin yarattığı psikolojik gerilimi bize tüm çıplaklığıyla aktarıyor.


Oyun öyle bir düzende akıyor ki hangisi gerçek hangisi hayal anlamanız mümkün olmuyor. Sonra birden, belki de hepsi gerçektir belki hepsi paralel evrenlerde olayın farklı bir versiyonudur düşüncesi aklınızda yer ediyor ve oyuna bakış açınız bir anda değişiyor.
Olaya annenin, babanın ya da oğulun bakış açıları ile bakmak size farklı perspektifler katıyor.
Varoluşsal sıkıntılar çeken ve bu sıkıntıları gidermek için ilaç ve alkole sığınan bir annenin bu savaşta verdiği irili ufaklı her mücadeleyi bizlere zekice ve sürükleyici bir şekilde sunuyor. Belirtmek gerek ki üçlemenin her biri sinema ve tiyatrolarda büyük yankı bulmaya  devam ediyor. Tiyatro iN’in yapımcılığını üstlendiği, tüm provaları Studio iN ve Moda Sahnesi çatısı altında gerçekleşen oyun sizlere oldukça çarpıcı bir metin sunuyor. Oyunun sonunda her bir seyircinin oyundan aldığı duygunun aslında çok farklı olduğunu fark edeceksiniz. Eğer komedi yerine bu hafta da bir psikolojik gerilim izleyelim derseniz 'Anne' bunun için biçilmiş kaftan. Sakın kaçırmayın..   

Oyun programı ve gelecek program hakkında bilgi almak isterseniz @tiyatro.İN sosyal medya hesabını takip edebilir  https://www.mobilet.com/ hesabından yerinizi ayırtabilirsiniz.

Yazan: Florian ZELLER
Çeviren: Ayberk ERKAY
Yöneten: Onur ÜNSAL
Oyuncular
Anne: Defne KAYALAR
Baba: Engin HEPİLERİ
Oğul: Doğa HALİS
Kız: Sevda ERGİNCİ

 

Büşra Yılmaz

İçerik Editörü

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir